Meer huishoudens kiezen voor een glasvezel aanbiedingAfgelopen maand heeft het aantal huishoudens met een glasvezel abonnement de 1 miljoen gepasseerd. Dit laat zien dat steeds meer mensen kiezen voor glasvezel.

In maart passeerde het aantal Nederlandse huishoudens met glasvezel internet de 1 miljoen. Dit betekend dat 13% van de internet gebruikers heeft gekozen voor een glasvezel aanbieding. Van alle huishoudens met glasvezel maken 900.000 gebruik van het landelijke netwerk van Reggefiber. De andere 100.000 gebruiken een kleiner lokaal netwerk.

De uitbreiding van glasvezel in Nederland

Als netwerkbeheerder is Reggefiber verantwoordelijk voor de uitbreiding van het glasvezel netwerk in Nederland. Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de aanleg van het netwerk in zowel bestaande als nieuwbouwwijken. Inmiddels ligt er in 229 Nederlandse gemeentes glasvezel, maar dit betekend niet dat alle inwoners van die gemeente zijn aangesloten. Of je gebruik kan maken van glasvezel is vaak afhankelijk van de wijk waarin je woont.

Reggefiber besluit in overeenstemming met de gemeente welke wijk er aan de beurt is voor de aanleg van glasvezel. Als buurtbewoners kan je hier inspraak in hebben door bij Reggefiber aan te geven dat er in de wijk veel vraag is naar glasvezel internet. Daarnaast worden nieuwbouwwijken meestal direct voorzien van glasvezel en dit zal de komende jaren ook zo blijven. In bestaande wijken zal Reggefiber zich meer richten op het aansluiten van de wijkkasten op het glasvezel netwerk, in combinatie met het toepassen van nieuwe technieken op de DSL verbinding.

Kiezen voor een passende glasvezel aanbieding

Reggefiber is een dochteronderneming van KPN, maar dit betekend niet dat gebruikers alleen een glasvezel abonnement kunnen nemen bij KPN. Het landelijke netwerk van KPN is namelijk opengesteld voor andere providers, zoals: Tele2, Online, Vodafone, Fiber, Telfort en XS4ALL. Als consument heb je dus de mogelijkheid om te kiezen voor een provider met de beste glasvezel aanbieding die bij je past.

Door glasvezel aanbiedingen te vergelijken is het makkelijker om een keuze te maken voor de juiste provider. Dit kan gemakkelijk door je postcode in te voeren in de vergelijker. Er wordt dan direct getoond of er glasvezel internet beschikbaar is op jou adres en welke snelheid haalbaar is. Daarnaast krijg je een overzicht te zien van de glasvezel aanbiedingen waar je uit kan kiezen. Zo kan je gemakkelijk een abonnement kiezen die bij je past.