Heel Friesland wordt voorzien van glasvezel internetSteeds meer buitengebieden in Nederland worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. In Friesland zijn ze al goed op weg met de aanleg van glasvezel internet en de komende jaren zal hier nog meer in geïnvesteerd worden.

De uitbreiding van glasvezel internet in Friesland

‘Heel Friesland moet worden voorzien van snel glasvezel’, zo stelt de provincie. Het gaat hierbij vooral om de zogenaamde ‘witte gebieden’. Dit zijn de delen op het platteland waar nog geen kabel en glasvezel internet beschikbaar is. Om dit te verwezenlijken is 60 miljoen beschikbaar gesteld door de provincie, samen met het breedbandfonds en breedbandloket. Momenteel wordt er met verschillende marktpartijen overlegt over de mogelijkheden van de uitbreiding van het netwerk. Het plan voor de aanleg van glasvezel moet eind mei klaar zijn.

Het streven is om binnen 3 jaar 95% van de Friese huishoudens aan te sluiten op glasvezel. De provincie is al goed op weg. Wanneer je bijvoorbeeld naar de Friese hoofdstad kijkt, is de dekking van al zeer goed. Alle wijken in Leeuwarden zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk en overal is 50 tot 500 Mbit/s beschikbaar. In vergelijking met andere grote steden, zoals Utrecht, Maastricht of Den Haag is Leeuwarden een duidelijke koploper op dit gebied.

Glasvezel internet vergelijken in Friesland

Het glasvezelnetwerk in Friesland is dus al vrij uitgebreid en dit zal de komende jaren nog meer verbeteren. Door je postcode in te voeren in de glasvezel aanbiedingen vergelijker, kan je gemakkelijk zien of het op jou adres al beschikbaar is. Het is dan meteen mogelijk om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken op basis van de gemiddelde maandprijs.