Glasvezel aanbiedingen vergelijkenVoor steeds meer mensen is het mogelijk om te kiezen voor internet, bellen en tv via de glasvezel verbinding. Als je wilt overstappen is het aan te raden de verschillende glasvezel aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Glasvezel internet wordt door veel providers aangeboden. Dit maakt het kiezen van het juiste abonnement niet makkelijk. Glasvezel aanbiedingen vergelijken helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze. Hierbij is het belangrijk om te letten op de prijs in verhouding tot de internetsnelheid en het aantal tv-zenders. Daarnaast kan je het aanbod van kado’s of andere gratis extra’s ook laten meewegen.

Glasvezel aanbiedingen vergelijken op basis van prijs

De prijzen van de verschillende glasvezel aanbiedingen lopen flink uiteen van € 38,50 bij Vodafone tot € 76,79 bij XS4ALL. De prijs van de glasvezel aanbieding hangt meestal samen met de internetsnelheid die je kiest en het aantal zenders in het tv pakket, waarbij je vaak meer betaald voor een hoger aantal Mbit/s en meer tv-zenders.

Soms worden er mooie kortingen gegeven, waardoor je voor een lage prijs snel glasvezel kan krijgen en / of veel tv-zenders. Door regelmatig te vergelijken kan je het treffen om tegen zo’n goede aanbieding aan te lopen. Let er hierbij op dat je altijd uitgaat van de gemiddelde maandprijs en je niet alleen laat verleiden door de hoge korting. Het kan namelijk zo zijn dat de kosten na de kortingsmaanden flink stijgen of dat en provider een hoog bedrag aan eenmalige (aasluit)kosten rekent. Je kan dan wel een mooie glasvezel aanbieding hebben gevonden, maar dan ben je nog niet voordelig uit.

ProviderAanbiedingMaandprijs
Vodafone logo50 Mbit/s
60 tv-zenders – 28 in HD
Bellen € 0,09 per min.
€ 38,50
Meer info
Tele2 logo50 Mbit/s
20 tv-zenders – 15 in HD
Bellen € 0,10 per min.
€ 42,50
Meer info
Online logo50 Mbit/s
72 tv-zenders – 24 in HD
Bellen € 0,09 per min.
€ 46,00
Meer info

De prijzen in dit overzicht zijn gemiddelde maandprijzen. Dit betekend dat de totale kosten en kortingen met elkaar verrekend zijn en dat het totaalbedrag is gedeeld door het aantal maanden van het contract.

Vodafone heeft momenteel de beste glasvezel aanbieding als het gaat om prijs. Het 50 Mibt/s abonnement bij deze provider is het goedkoopst. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de Tele2 glasvezel aanbieding van € 42,50 per maand. Je ontvangt dan dezelfde internetsnelheid als bij Vodafone, maar krijgt dan wel slechts 20 tv-zenders. Je kan er voor kiezen om voor € 2,00 meer per maand een groter tv-pakket te nemen. Een groot voordeel van Tele2 is dat je momenteel 5 maanden gratis HBO cadeau krijgt. Het aanbod van Online is vergelijkbaar met dat van Vodafone, alleen krijg je bij deze provider meer tv-zenders en betaal je maandelijks meer.

Glasvezel aanbiedingen met kado vergelijken

Providers geven niet alleen mooie kortingen aan nieuwe klanten, er worden soms ook mooie kado’s weggegeven bij een glasvezel aanbieding. Door goed te vergelijken kan je er gemakkelijk achter komen welke providers dit zijn. Waar je wel op moet letten is dat de kado’s niet altijd worden aangeboden via de websites van de providers zelf, maar dat deze alleen te krijgen zijn via externe websites. Bij het uitzoeken van een glasvezel aanbieding met kado moet je deze dus meenemen in de vergelijking.

Een veel voorkomend kado op dit moment is het zenderpakket HBO. Bij KPN krijg je gratis HBO bij een internet, tv en bellen Premium glasvezel abonnement. Je kan ook kiezen voor een internet, tv en bellen Standaard pakket met gratis Spotify. Fiber geeft gratis HBO weg bij een All-in-One Top pakket. Bij Tele2 wordt HBO nu 5 maanden gratis aangeboden bij een internet, tv en bellen abonnement met 50 of 100 Mibt/s.

Andere glasvezel aanbiedingen met kado’s zijn te verkrijgen via externe websites. Zo kan je kiezen voor een Android Tablet bij een Vodafone abonnement; een Manhattan Hoofdtelefoon bij Vodafone, KPN of XS4ALL; een Media Streamer bij Tele2, KPN en Telfort of een Noontec Powerbank bij Telfort.

Het belang van glasvezel aanbiedingen vergelijken

Het aanbod van glasvezel aanbiedingen verschilt dus per provider. Je kan kiezen voor de laagste prijs of voor een mooi kado. Toch is het bovenal belangrijk dat je kiest voor een abonnement die aansluit bij jouw persoonlijke wensen als het gaat om internetsnelheid, aantal tv zenders en eventuele extra’s. Vergelijk de verschillende abonnementen van providers daarom altijd goed voordat je een glasvezel aanbieding uitzoekt.